46. Mimarlık Bölüm Başkanları Toplantısı

Mimarlık eğitiminin bugününü ve geleceğini tartışarak hep birlikte eğitimin geleceğine yön vermeyi ve mimarlık eğitimi ile ilgili kişiler arasındaki iletişimi güçlendirmeyi amaçlayan Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu (MOBBİG) toplantılarının 46.’sı Çukurova Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nün ev sahipliğinde, 4-5 Mayıs 2018 tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilmiştir.

Her toplantıda farklı bir konunun ele alındığı MOBBİG buluşmalarında, 46. Toplantı için “Disiplinler arası Etkileşim ve Mimarlık Eğitimi” teması belirlenmiştir. Farklı disiplinlerin eşgüdümünü, fikir alışverişini, alternatif yaklaşım ve yorumları, sonuç olarak geniş ve kapsamlı bir bakış açısını gerektiren mimarlık eğitimi bu çerçevede ele alınmıştır. Disiplinler arası Etkileşim ve Mimarlık Eğitimi temasının kapsamından dolayı konunun mimarlık, planlama ve tasarım temel alanında bütünselliğin sürdürülebilirliği bağlamında ele alınması ve bu kapsamdaki bilim alanlarının (Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, İç Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Peyzaj Mimarlığı) etkileşimi üzerine odaklanılması MOBBİG Koordinasyon Kurulu tarafından uygun görülmüştür.

Etkinlik Bilgisi:
  • Başlangıç :