Y. Mimar Büşra AL - "Kente Eklemlenme: Boşluğun Üretimi" Söyleşisi

Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından 8 Nisan 2022 tarihinde saat 10.30’da üniversite kampüsündeki Mithat Özsan Amfisi’nde mimari proje yarışmalarında kazandığı başarılarla tanınan Plug Ofis kurucusu Y. Mimar Büşra AL’ın “Kente Eklemlenme: Boşluğun Üretimi” başlıklı söyleşisi gerçekleştirilmiştir. Söyleşi kapsamında AL, Sucuzade Mahallesi Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması’nda kendisine birincilik ödülünü getiren tasarıma ait tüm süreçleri katılımcılarla paylaşmıştır. Filozof Spinoza vurgusuyla kenti “farklı zaman dilimlerinde birbiri üzerine eklemlenen bir çokluk durumu, bir beden” olarak yorumlayan mimar, bu tasarımda mevcut yere naif bir dokunuş yaptığını belirtmiştir. Kent dokusu ölçeğinin ve ada izlerinin korunarak yere ait olma kavramını odağına alan proje aynı zamanda, uygulanabilirlik bağlamında da uluslararası ödüle layık görülmüştür.

Bütün günü kapsayan etkinliğin öğleden sonraki kısmında öğrenciler alanda yapıyı deneyimleme ve mimarının sunumuyla yapıyı gezme fırsatı bulmuştur. Sucuzade Kent Meydanında gerçekleştirilen yapı gezisinde etaplar halinde uygulanan projenin kullanımına açılan adalarını, Büşra AL’ın anlatımıyla yerinde incelenmek oldukça öğreticiydi. Etkinliğin son kısmında Mimarlık Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Tolga UZUN’un koordinatörlüğünde eskiz çalışması gerçekleştirilerek, kent meydanı ve çeper yapıları öğrencilerimiz tarafından eskizlendi. Bu etkinlikte desteği için Adana Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz.

8 Nisan 2022 Cuma 10:30
    8 Nisan 2022 Cuma 12:00