Ders Kaydı Yenileme Hakkında Duyuru (ÖNEMLİ)

MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI LİSTESİ

• 2022-2023 girişli öğrenciler Dr. Öğr. Üye Mustafa YEĞİN
  • 2021-2022 girişli öğrenciler Prof. Dr. Havva ALKAN BALA
  • 2020-2021 girişli öğrenciler Dr. Öğr. Üye. Kasım Çelik
  • 2019-2020 girişli öğrenciler Doç. Dr. Altay ÇOLAK
  • 2018-2019 girişli öğrenciler Prof. Dr. Seren GÜVEN
  • 2017 ve öncesi girişli öğrenciler Prof. Dr. Duygu SABAN

DANIŞMANLIK GÖREVİ ve KAYIT YENİLEME SÜRECİ HAKKINDA KISA BİLGİLENDİRME

Kayıt yenileme üç aşamadan oluşur:

1. Katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmesi
  2. Öğrencinin internet üzerinden kayıt yenilemesi
  3. Danışman Onayı

ÖĞRENCİNİN YAPACAĞI KAYIT İŞLEMLERİ

Öğrenci katkı payını veya öğrenim ücretini ödedikten sonra, internet üzerinden, akademik takvimde belirtilen Ders Kayıtları süresi içerisinde, kaydını yeniler.

Öğrenci, kayıt yenileme işlemine ÇÜBİS üzerinden öğrenci numarasını ve şifresini girip, kişisel bilgilerine ulaşarak başlar. Daha önce alınmış ve başarısız olunmuş dersler, farklı renkle belirtilmektedir. Öncelikle başarısız ve alt yarıyıllardan alınacak dersler işaretlendikten sonra, “Kaydet” butonuna basılarak internet üzerinden öğrenci kayıt yenileme işlemini tamamlanır.

DANIŞMAN ONAYI

Danışman onayı, “Ders Değiştirme veya Bırakma” süresi olan yarıyılın ilk haftasında, öğrenci danışmanı ile bir araya gelerek ders kaydını kesinleştirir. Danışman, öğrencinin yaptığı ders kaydını inceleyerek, gerekli gördüğü değişiklikleri öğrenciye önererek ders kaydına son şeklini verir.

ÖNEMLİ !!!!

-SÜRESİ İÇİNDE DANIŞMAN ONAYI YAPILMAYAN DERS KAYDI, GEÇERSİZ SAYILARAK İPTAL EDİLİR.

-DERS KAYIDINIZI TAMAMLAMAK İÇİN BELİRTİLEN SÜREDE DANIŞMANINIZA ULAŞINIZ.

-İLGİLİ TARİHLER İÇİN ÜNİVERSİTEMİZ WEB SAYFASINDA YAYINLANAN AKADEMİK TAKVİME BAKINIZ.

Akademik Takvime Buradan Ulaşabilirsiniz.