MİMARLIK ve TEKNOLOJİDE KÜLTÜREL GELECEK

Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından gerçekleştirilen söyleşinin konuğu “GAD Architecture & Academy” kurucusu mimar Gökhan AVCIOĞLU’ydu. 31 Mart 2022 tarihinde saat 13.30’da Mithat Özsan Amfisi’nde tüm üniversitenin katılımına açık olarak gerçekleştirilen etkinlikte söyleşi konusu “Mimarlık ve Teknolojide Kültürel Gelecek”ti.

En güzel yapılarının, zamansız yapıların yorumlanması ile ortaya çıktığını ifade eden AVCIOĞLU, Esma Sultan, Borusan Müzik Merkezi ve Divan Kuruçeşme projesi örneklerinde olduğu gibi geçmişe ait izleri, strüktürü koruyarak eskinin potansiyellerini değerlendirdiğini belirtmiştir. Avcıoğlu’nun günümüz teknolojik donanımları da iç kurguya dahil ederek eski ve yeninin bir aradalığı ile kontrast oluşturan bir mimari yaklaşım benimsediği kaydedilmiştir. Söyleşide ayrıca Gökhan AVCIOĞLU’nun, henüz yeni yayınlanan “Less or More” adlı kitabına dair içeriği ve kitapta yer alan proje detaylarını paylaşması oldukça ilgi çekiciydi. Söyleşi genelinde, vurgulanan ana tema mimari üretim olmakla birlikte, eleştirel düşünmenin, paylaşmanın ve geleceğe dair fikir üretmenin tasarıma katkısı ve tasarımcı düşüncede pratik yapmanın öneminin vurgulanmasıdır.

Katılımcılarla etkileşimli ve samimi bir sohbet ortamında soru-cevaplarla ilerleyen söyleşinin ardından Bölümümüz öğrencilerinin oluşumu olan “Yapı Tasarım Kulübü”nün üyeleri, Gökhan AVCIOĞLU ile mesleki deneyimi üzerine özel bir röportaj da gerçekleştirme fırsatı bulmuştur. Etkinliğin gerçekleştirilmesinde katkısından dolayı Adana Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz.

31 Mart 2022 Perşembe 13:30
    31 Mart 2022 Perşembe 16:00