Mimarlık Bölümü 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılına Başlangıç Etkinliği

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen etkinlikle 2022-2023 Eğitim öğretim yılına coşkuyla başlangıç yapıldı.

Öğrencilerin, öğretim elemanlarının ve mimarların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte PRO/4 Y. Mimar Bumin Edil Mimari Proje Öğrenci Yarışmasının ödül töreni ve Mimar Ömer Selçuk Baz’ın söyleşisi gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmalarında Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Erman ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gözde Ramazanoğlu öğrencilerin yeni eğitim yılını tebrik ederken, mimari proje yarışmalarının önemine ve mimarlık eğitiminde değerine vurgu yaptılar.

Öğrencilerin yarışma pratiğini eğitimlerinin ilk yıllarında deneyimlemesi ve yarışma kültürünü kazanmasını sağlaması bakımından yarışmanın ne denli önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Erman, şimdilik Çukurova Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerine açık olan PRO/4 yarışmasını gelecekte tüm bölgeye yaymayı ve sonrasında ulusal ölçekte gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Doç. Dr. Erman, Çukurova Üniversitesinin kuruluş yıllarında kampüsün imarında ve inşasında uzun yıllar emeği geçen Y. Mimar Bumin Edil anısına ödüllerin verildiği PRO/4 Y. Mimar Bumin Edil Mimari Proje Öğrenci Yarışması’nın gerçekleşmesine büyük katkı sağlayan Edil Ailesine destekleri için teşekkür etti.

Edil Ailesi ve Ayşe Edil adına konuşmasını yapan Ece Edil Akman, Y. Mimar Bumin Edil anısına ödül verilen bu yarışmanın hayata geçmesine imkân tanıdığı için Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e şükranlarını sunarak; ve sağladıkları destek için Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gözde Ramazanoğlu’na ve Mimarlık Bölümü öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Düşünce, Malzeme, Yer, Mekân…

PRO/4 Y. Mimar Bumin EDİL Mimari Proje Öğrenci yarışmasında 1. Ödül Refik Berk Çıngıloğlu, 2. Ödül Berira Özdemir, 3. Ödül Ayşe Nur Kapar’ın olurken, Beste Kahlıoğulları, Cansu Çoban,  Savaş Çelebi ve Sencel Sıla Göncüoğlu finale kalırken, mesleğin ilk yıllarından itibaren Troya Müzesi Mimari Proje Yarışması gibi ulusal ölçekte çok sayıda mimari proje yarışmasında ödül alan Mimar Ömer Selçuk Baz’ın “Düşünce, Malzeme, Yer, Mekân” konulu söyleşisi öğrenciler ve tüm katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Ödül alan öğrenci projelerinin ve Mimarlık Bölümünün 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı öğrenci çalışmalarının sunulduğu serginin açılışı ve kokteyli gerçekleştirildi. Etkinliğin konuğu Mimar Ömer Selçuk Baz’la birlikte sergiyi gezen öğrenciler, projeleri değerlendirme fırsatı buldular.

27 Eylül 2022 Salı 13:30
    27 Eylül 2022 Salı 17:00