Mimarlık Bölümü Karatepe Aslantaş Müzesi Teknik Gezisi (4 Mart 2022)

4 Mart 2022 tarihinde Mimarlık Bölümü birinci sınıf öğrencileri için MİM 137-MİM 138 Mimari Proje 1-2 dersi kapsamında Karatepe Aslantaş açık hava müzesine teknik gezi düzenlenmiştir. Prof. Dr. Havva ALKAN BALA ve Doç. Dr. Altay ÇOLAK’ın koordinatörlüğünde uygulama içerikleri hazırlanarak, Doç. Dr. Onur ERMAN Öğr. Gör. Elbrous ÇEÇEN, Öğr. Gör. Kesra MANSURİ ve Araş. Gör. Merve RIZAOĞLU’nun katılımıyla, öğrencilerle ders kapsamında gözlem, eskiz, fotoğraflama vb. tekniklerle çeşitli uygulamalar gerçekleştirilmiştir.

Ülkemizin ilk açık hava müzesi olan Karatepe Aslantaş Müzesi, dünya çapında önemli bir arkeolojik alan olmakla beraber, mimarlık literatüründe dikkate değer bir yer tutan ve Karatepe Saçakları olarak bilinen, Franco MINISSI ve Turgut CANSEVER’e ait mimari yapıları da barındırmaktadır.

Öğrencilerimiz, müze alanına ilişkin bilgilendirmeleri, alandaki yapısal unsurların tasarım ve uygulamasına dair açıklamaları, alanda gerçekleştirilen kazı ve mimari uygulamalar sırasında Arkeolog Prof. Dr. Halet ÇAMBEL ve Mimar Turgut Cansever ile birlikte çalışmış olan ve Karatepe’nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alınmasında katkısı bulunan ICOMOS Türkiye Milli Komitesi üyesi Sayın Erol DOĞAN’dan dinleme fırsatını da buldu. Kendisine değerli katkıları için teşekkür ederiz.

4 Mart 2022 Cuma 08:00
    4 Mart 2022 Cuma 17:00