Değerli Öğrenci Adaylarımız,

Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü'ne hoş geldiniz... 

2024 Bölüm Tanıtım Sunumumuz için tıklayınız.

Bölümümüzle ilgili merak ettiklerinize aşağıdan ulaşabilirsiniz:

  • Ulaşım: Bölümümüz Çukurova Üniversitesi Güney Kampüs yolu üzerinde bulunan yeni Güzel Sanatlar Fakültesi binasının 3. Katında yer almaktadır. Adres ve kroki bilgileri için iletişim sayfamıza bakabilirsiniz.
  • Eğitim: Bölümümüzde tasarım ağırlıklı bir eğitim verilmektedir. Öğrencilerimiz mezun olana kadar, aldıkları teorik ve uygulamalı meslek pratiği derslerine ek olarak 2. Sınıftan itibaren her yarıyılda 1 adet olmak üzere toplam 6 adet İç Mimari Proje dersi tamamlamaktadır.
    Bununla birlikte 1. sınıfın sonunda Şantiye stajı, 2. sınıfın sonunda Atölye stajı ve 3. sınıfın sonunda Büro stajı olmak üzere toplam 3 adet staj yapılmaktadır.
    8 yarıyıllık eğitim planımızda yer alan ders listesini ve ders içeriklerini incelemek için Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi'ni inceleyebilirsiniz.
  • Akademik Kadro: Bölümümüz Öğretim Elemanlarını tanımak için İç Mimarlık Bölümü Akademik Kadro sayfalarımızı inceleyebilirsiniz.
  • Önemli Tarihler: Ders kayıtları, eğitim başlama-bitiş, vize, final ve bütünleme, yatay-dikey geçiş başvuruları gibi önemli tarihlere Akademik Takvim sayfasından ulaşabilirsiniz. Bölüm ders programları ve sınav programları ise Bölümümüz internet sayfasında bulunan ilgili linklerde yer almaktadır.
  • YÖK Puan Bilgileri: Bölümümüz 2009 yılından itibaren ÖSYM tarafından yapılan Merkezi Yerleştirme Sınavı'nda MF4 puan türüyle öğrenci kabul etmektedir. Lisans düzeyinde öğrenci alımında merkezi sınava ek olarak herhangi bir yetenek sınavı yapılmamaktadır. Son 3 yılda Bölümümüze yerleşen öğrencilerle ilgili istatistiki bilgilere YÖK-Atlas sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
  • Üniversite Olanakları: Üniversitemizi hakkında bilgi edinmek için periyodik olarak güncellenen Aday Öğrenci sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
  • Öğrenim Ücreti: Bölümümüz Birinci öğretim öğrencilerinin katkı payları Devlet tarafından karşılanmaktadır. Bölüme kayıt tarihinden sonra 4. yılını doldurmuş öğrenciler ise Üniversitemiz tarafından belirlenen katkı payını ödemektedirler.
  • Barınma ve Yurt: Üniversitemiz öğrencileri Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Adana İl Müdürlüğü'ne ait yurtlarda kalabilmektedir. Balcalı Kampüsü içerisinde yer alan Fevzi Çakmak Yurdu 6 bloktan oluşmaktadır. Adana'nın öğrenci dostu bir şehir olması ve uygun kiralar nedeniyle birçok öğrenci de öğrenci evlerini de tercih etmektedir.
  • Değişim Programları: Bölümümüzde Erasmus, Mevlana ve Farabi programları kapsamında yurtiçi ve yurtdışı öğrenci hareketlilikleri ile farklı akademik çevrelerde bulunarak eğitim-öğretim hayatları ile akademik çalışmalarına, sosyal gelişim süreçlerine ve kariyer planlarına olumlu bir etki sağlanması hedeflenmektedir. Değişim programları hakkında bilgi sahibi olmak için CU-Erasmus, CU-Mevlana ve CU-Farabi sayfalarına bakabilirsiniz.
  • Burs Olanakları: Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, başvuru koşullarına uyan öğrencilere burs, öğrenim ve katkı kredisi vermektedir. Müracaatlar e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Ayrıca, öğrencilerimiz kamu ve özel sektör kuruluşları, dernek, vakıf ve şirketler tarafından burs veya kredi olanaklarından da yararlanabilmektedir.
    Üniversitemizde ayrıca başvuru koşulları uygun olan öğrenciler, Fakültemiz Öğrenci İslerinden veya Bölüm Sekreterliğinden temin ettikleri başvuru formu ve istenilen belgeler ile birlikte Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na başvuru yaparak yemek bursundan faydalanabilmektedir.
    Bölümümüz öğrencileri, Saglık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na müracaat ederek, ders dışı zamanlarında ilgi ve yeteneklerine göre, üniversitemizin çeşitli birimlerinde kısmi zamanlı ve ücretli olarak çalışabilmektedir.
  • Mezuniyet Sonrası İş Olanakları: Öğrencilerimiz mezuniyetlerinden itibaren İç Mimarlar Odası’na kayıt olarak özel sektörde veya devlet kurumlarında İç mimar unvanı ile mekân ve mobilya tasarımı alanlarında çalışabilmektedir. Mezunlarımız; İç mimari tasarım ofisi açabilir, hâlihazırda bir tasarım ofisinde ücretli İç mimar olarak çalışabilir, yapı şantiyelerinde İç mimar Şantiye Şefi olarak görev yapabilir, yapı ürünleri mağazalarında satış ve tasarım yapan İç mimar olabilirler. Ayrıca üniversitelerde Akademisyen olarak kalabilir, belediyelerde İç mimar olarak görev yapabilir, resmi kurumların Yapı Daire Başkanlıklarında İç mimar olabilir, home-office çalışan ve çizim-sunum-maket-render yapan serbest İç mimar olabilirler.