3. Geleneksel Eski'nin İzleri Eskiz Çalıştayı

Ç.Ü. İç Mimarlık Bölümü ICM 102 Temel Sanat Eğitimi 2 dersi kapsamında düzenlenen 3. Geleneksel Eski'nin İzleri Eskiz Çalıştayı, 18 Mart Cuma 10:30-17:00 saatleri arasında Adana Tarihi Tepebağ Bölgesinde, Arş. Gör. Dr. Gözde ALTIPARMAKOĞLU SAKARYA, Arş. Gör. Emre PINAR ve Arş. Gör. Dr. Kemal SAKARYA yürütücülüğünde Ç.Ü. İç Mimarlık Bölümü 1. sınıftan 50 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Etkinlik kapsamında sırasıyla; Tarihi Kız Lisesi, Taşköprü, Sinema Müzesi, Atatürk Evi Müzesi, Musabalı Konağı ve tarihi Tepebağ evleri, Bebekli Kilise, Büyük Saat ve arasta (eski çarşı), Ramazanoğlu Konağı, Ramazanoğlu Medresesi ve Ulucami'nin ziyaret edildiği çalıştayda öğrencilerimiz hem Adana'nın tarihi dokusunu deneyimlemiş, hem de gözlemlerini eskizlere dönüştürmüştür.